http://www.abitofart43v3ry1.blogspot.com/ a bit of art: lightning-an artistic way to see it:)

joi, 11 decembrie 2008

lightning-an artistic way to see it:)


Buna din nou......:)

Mereu am crezut ca natura rezerva mereu surprize si poate crea lucruri uimitoare. Auzim mereu cuvantul natura dar nimeni nu cred ca poate da o definitie corecta......cum ar fi:natura reprezinta totalitatea factorilor naturali ce ne inconjoara. Atunci ce sunt factorii naturali ce ne inconjoara. La asta nu reusesc(pe moment) sa dau o explicatie, dar pot da exemple:copaci, pasari, mamifere, pesti, dar acesti factori naturali nu sunt numai vietuitoarele. Totusi cand te intreaba cineva de unde provin animalele, plantele, rocile tu spui de la natura(dau un exemplu sau mai bine zis ce as spune eu), asadar natura nu mai este o multime de factori naturali ci devine o forta. Ca orice forta aceasta nu poate fi stavilita. Natura creeaza incontinuu si ne influenteaza viata direct sau indirect. Fiind atat de prezenta in viata noastra nu mai luam in considerare ca ea este si va fi o forta necontrolabila care ne va influenta pozitiv sau negativ.

Mici demonstratii a fortei naturii le vedem mereu si le consideram obisnuite, dar eu am sa va prezint aceste realitati ca fiind mult mai artistice si mai interesante.Pentru inceput un fenomen natural prezent oriunde:fulgerul.















Se poate observa ca atunci cand spui fulger acesta poate fi compus din mai multe fulgere, de fapt acestea devenind ramuri. unele ramuri pot ajunge la 2-3 km de ramura principala sau trunchi.



Caracteristica definitorie a unui fulger e intensitatea lui. Totusi nu intensitatea lui te intereseaza ci temperatura aceasta atingand temperaturi de 28.000 de grade C, cam cu 500 de grade mai mare decat la suprafata Soarelui. Totusi cum au reusit unii sa supravietuiasca? Bine au fost doar electrocutati dar nu e acelasi lucru cu priza de acasa. In fine o chestie pe care nu am cercetat-o, poate imi spuneti voi.



























Un comentariu:

Dan Gheorghe spunea...

natura ne arata mereu cine e stapanul. si noi, oamenii, ne facem ca nu interlegem...